De rozenkwekerij

Een bezoek aan de rozenkwekerij vraagt toch enige voorbereiding.

Het is zeker de moeite waard om voor het vertrek, thuis even door de tuin te lopen, en de grote en ligging van de toekomstige rozenperken na te gaan. De oppervlakte is zeer belangrijk daar het aantal planten, afhankelijk van de uiteindelijke grootte van de rozenstruik, sterk kan verschillen. Let er ook op dat de kleur van de rozen past bij de omringende beplanting. Weet ook , dat er een enorme verscheidenheid in bloemvormen bestaat. Laat U eens verleiden door het onbekende, sluit nu en dan even uw ogen en laat de keuze over aan uw neus. Ga na welke muur in de bloemetjes gezet moet worden (HxB). Droom er even van dat een groen- Hedera- talud, kan omgetoverd worden tot een tintelende bloemenweelde, Maak even plaats en tijd voor dagdromen.

De ‘Rozentoontuin’, uniek qua opzet

Deze 'Rozentuintuin' is een bron van inspiratie,en laat zien hoe een rozenstruik uitgroeit tot bodembedekker, heester of klimroos. Vanaf het voorjaar, half maart, is de tuin het bezoeken waard. Bloeiende bloembollen in het vroege voorjaar, laten zich uitstekend combineren met rozen in een strakke of landschappelijke kleur- en geurtuin.Begin mei verschijnen de allervroegste, éénmaal bloeiende rozen, gevolgd door een explosie van een niet aflatende bloemen en geuren rijkdom. Eind oktober, begin november houden de rozen het voor bekeken en loopt het plantseizoen op zijn laatste benen.

Meer dan 1000 rozenvariëteiten verwelkomen U voor een bezoek dat wellicht langer duurt dan verwacht.

Een 2de of derde jaarlijks bezoek is telkens weer een verrassing. Herbloei kwaliteiten, plantgrootte en ziekteresistentie zijn veel beter te beoordelen in zomer en najaar.De allernieuwste introducties worden dan ook voorgesteld. Een reden te meer om zowel de opendeurdag van juni (2e weekend) als die van augustus(laatste weekend) te bezoeken. Weet echter dat er dan zoveel bezoekers zijn (ondanks de rozendagen in Hex) dat een visite vroeger of later te verkiezen is. De uitstekende eetgelegenheden in Putte, kunnen uw dag-uitstap op een smaakvolle wijze afsluiten. Een bezoek aan het knusse stadje LIER (op 8 km) – (ga langs de Sint Gummarus kerk,binnen Nete,Grote markt, Zimmer plein en begijnhof ) is een prima afsluiter voor een boeiende, aangename dag.

Casteels Rozen is doorlopend geopend van...

15 maart tot 15 november op do.- vrij.- en zaterdag.Tussen 9 en 18 uur kan men vrij rond kuieren en kiezen op de ruim 10000 m² grote rozen velden. Het assortiment is zeer ruim en omvat zowat alle rozentypen. Ondanks meer dan 1000, door ons geselecteerde soorten, weten we dat we niet ‘alles’ hebben, in een wereld met meer dan 30000 rozen variëteiten. Maar….we doen ons best. Onze catalogus verschijnt 2x per jaar, telkens bij een opendeurdag. Wij beschouwen hem als een veldlijst die het voor de rozenliefhebber mogelijk maakt om de diverse variëteiten op de kwekerij te lokaliseren. Uitleg betreffende de diverse variëteiten vind U terug bij de planten op het veld. U ZIET WAT U KOOPT en we helpen U graag bij uw zoektocht in onze rozenwereld.

Kan u niet wachten om uw neus in de rozen te stoppen? Neem dan eens een kijkje op onze online rozencatalogus.