Casteels Rozen - 1001 soorten rozen, eigen rozenteelt

In een streek, waar rozenveredeling en -teelt sinds generaties beoefend word (Wijlen Viktor en Louis Lens uit onze buurgemeente OLV Waver), heeft het bedrijf van André en Magda Casteels zich de laatste jaren dusdanig ontwikkeld dat we mogen speken van een Europees unicum. Dank zij onze uitstekende contacten met collega rozenkwekers en veredelaars kunnen we met enige fierheid zeggen dat de verscheidenheid (meer dan 1000 soorten) zijn gelijke niet kent.

De meer dan gewone rozenliefde en stielkennis van Magda en André helpen U een keuze te maken op de uitgestrekte velden. Alhoewel…het steeds weerkerend motto van de kwekerij ,de verantwoordelijkheid bij de rozenstruik zelf legt. Al de rozenstruiken staan in potten te groeien, en behalve de uitleg op de etiketten, zijn het vooral de planten en de bloemen zelf die de uitleg geven. Elke variëteit laat zijn eigen eigenaardigheden zien. De verschillen in plantvorm, bloemgrootte, bloemvorm, kleur en tintnuances maken het kiezen van een gepaste rozensoort, des te boeiender. Het ontdekken van de ‘dit is de mooiste’ roos, is een werkje van geduld. Voor de rozenfanaat een werk zonder einde, met steeds weer de beloning van‘dit had ik niet verwacht’,op het einde van een kwekerijbezoek.


Evenementen

Opendeurdagen, rozenhappening
& Internationaal rozenconcours voor amateur veredelaars

13 & 14 juni 2020
10.00u - 18.00u


Maatregelen betreft Corona

Ook wij bij Casteels Rozen zijn genoodzaakt om maatregelen te treffen door het Corona virus.
Onze kwekerij is NIET geopend voor het publiek en dit voorlopig tot 5 april of zolang de maatregel van kracht is.
WEL kan je vooraf je bestelling doorgeven. Wij zetten voor jou deze bestelling klaar voor afhaling.
We willen jullie nadrukkelijk vragen om alle contactmomenten zo kort mogelijk te houden bij afhaling. Al jullie vragen worden zo snel en correct mogelijk beantwoord via mail. Ook telefonisch staan we volledig tot jullie beschikking, en dit tijdens de normale openingsuren.
Samen met jullie hopen we dat COVID-19 snel overwonnen is en we volop kunnen genieten van de lente en zomer in onze kwekerij. Tot dan stellen we ieders gezondheid voorop.

Bestellingen en vragen kan je doorsturen naar:
info@casteelsrozen.be

Contact

Leliestraat 2,
2580 Putte
015 75 69 20

Openingsuren

6 maart tot 30 november
donderdag - vrijdag - zaterdag
9.00u - 17.00u

Rozen in de kijker

Midsummersnow

Zowel alleenstaand als in grote groepen is het een echte blikvanger in de tuin.

Lees meer

Aspirin Rose

Een wit-parelmoere, doorbloeiende trosroos.
Een gezonde en rijkbloeiende bloem met brede kroon.

Lees meer